МОУ готує реєстр військовослужбовців, подібний до “Оберегу”. І працює над реєстром для ветеранів

Міністерство оборони України створить ще один реєстр для військовослужбовців, який функціонуватиме подібно до реєстру “Оберіг”. У відомстві також працюють над реєстром для ветеранів.

Про це розповіла виданню DOU заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

“Ми бачимо таку трипалу структуру, яку хочемо цифровізувати. Перше – це реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Запланована робота по ньому завершена, ми збільшили реєстр на 750 тисяч записів, верифікували дані до 88%, йде інформаційний обмін із основними реєстрами країни”, – зазначила вона.

Міноборони хоче цифровізувати послуги для ветеранів та дані про військовослужбовців.

“Це нам здається дуже логічним. Я вважаю, що реєстр військовослужбовців має бути піднятий дуже швидко. Це буде ще один проєкт на кшталт „Оберегу“. Тому що це базовий бекенд для абсолютно всіх онлайн-послуг, які можуть бути надані військовослужбовцям”, – заявила Черногоренко.

За словами заступниці міністра оборони, якщо громадянин стає ветераном, частково звільняється або в нього закінчується контракт, то в спеціальному реєстрі можна буде знайти інформацію з деталями про його службу, а також надати всі послуги, на які він може претендувати.

Читайте також:
Міноборони хоче викликати призовників у військомати через електронні сповіщення: навіть тих, хто за кордоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна