Безугла написала заяву про вихід із фракції “Слуга народу”

Народний депутат Мар’яна Безугла вирішила вийти з фракції “Слуга народу” та однойменної партії.

Про це вона повідомила на сторінці у фейсбуці.

“Я написала заяву на вихід із фракції та партії “Слуга Народу”, –  йдеться в дописі.

Вона наголосила, що під час війни їй не потрібні слабкі фракція та партія.

“Продовжу підтримувати ініціативи Президента, але не хочу мати спільних зобов’язань із нардепами фракції, які встромляють ніж у спину. Мені не потрібна ваша квота заступника голови комітету Верховної Ради… з питань національної безпеки, оборони та розвідки, коли ви вимагаєте, щоб я мовчала, що комітет нацбезпеки байдикує, хто і що творить у комітеті”, – зазначила Безугла.

За її словами, вона залишається “мажоритарним депутатом Оболонського району (Києва – ред.) з усіма зобов’язаннями відкритості та роботи з громадянами”.

Читайте також:
Постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці голови оборонного комітету зареєстрували у Верховній Раді

Як писала “Новинарня” раніше, 5 січня комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення відкликати Марʼяну Безуглу з посади заступниці голови комітету.

На таке рішення комітету Безугла відреагувала у Facebook.

“Отже, щодо мого начебто “відкликання” з посади заступниці Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки:
– Рішення згідно  з законом може бути прийняте тільки в залі.
– Це лише рекомендація від Комітету.
– Зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували.
– Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди.
– Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна! Так що робота і боротьба триває”, – написала вона.

Контекст

Останніми місяцями народна депутатка від фракції монобільшості “Слуга народу” Мар’яна Безугла, яка обіймає посаду заступника голови комітету ВР з питань оборони, веде активну публічну інформаційну кампанію проти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, звинувачуючи конкретно його в різних проблемах у Збройних силах та на фронті. Деякі оглядачі вважають, що таким чином Безугла транслює позицію офісу президента.

Читайте також:
У Раді пропонують звільнити Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки та оборони
Зеленського закликають прибрати депутатку Безуглу від “кураторства” на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна