У Раді пропонують звільнити Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки та оборони

Народний депутат Олексій Кучеренко звернувся до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука із пропозицією звільнити парламентарку Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки та оборони на тлі її заяв про головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Про це він повідомив на своїй сторінці у ФБ у понеділок, 27 листопада.

«Вважаю, що подібні публічні заяви та слова від особи, що обіймає посаду заступника голови профільного комітету, є неприпустимими, створюють недоречну соціальну напругу, завдають значної шкоди суспільним настроям та довірі до найвищого законодавчого органу держави й, загалом, підривають обороноздатність країни», — йдеться у зверненні депутата.

Депутат зауважив, що соціологічні дослідження «стабільно показують найвищий рівень довіри» громадян до ЗСУ та головнокомандувача. Водночас, згідно з офіційними заявами, конфлікти між владою та військовими відсутні, а подібну інформацію поширює «ворог, щоб посіяти розбрат і хаос серед керівництва України», а також, аби переконати міжнародних партнерів у марності військової підтримки України, стверджується у заяві.

«За таких обставин є відверто незрозумілими дії Марʼяни Безуглої — представниці провладної партії, членкині Комітету нацбезпеки, оборони та розвідки, що вже не вперше публічно озвучує малозмістовні нападки та провокації в бік головнокомандувача Збройних сил України», — наголосив депутат.

Кучеренко зауважив, що відкликання депутатки з Комітету входить до повноважень Стефанчука.

Окрім того, частина депутатів «Слуги народу» хочуть виключити Безуглу з фракції за її висловлювання, каже джерело «Суспільного» у фракції. А втім, співрозмовник додав, що це можуть не винести на голосування.

Нагадаємо, один із лідерів партії «Демократична сокира», військовий Юрій Гудименко звернуся до Служби безпеки України через заяви Мар’яни Безуглої.

Пізніше народний депутат від «Слуги народу» Ігор Кривошеєв заявив, що зареєстрував постанову про звільнення Безуглої з посади заступниці голови Комітету з нацбезпеки та оборони.

Народна депутатка від «Європейської солідарності», член оборонного комітету Ірина Фріз своєю чергою заявила, що ініціювала розгляд на комітеті питання щодо позбавлення Безуглої посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю.

Вона нагадала, що є й інші проєкти щодо відкликання Безуглої – не з підкомітету, а з посади заступника голови оборонного комітету.

«Якщо для відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника комітету потрібно рішення парламенту, яке блокується, попри наявність вже двох [проєктів] постанов від представника президента в парламенті, члена нашого комітету Федора Веніславського та співголови фракції Європейська Солідарність Ірини Геращенко (відповідні проєкти постанов ще не опубліковані на сайті Верховної Ради – “Н”), то для позбавлення керівництва підкомітету достатньо рішення комітету з нацбезпеки. Розраховую на готовність членів комітету розглянути питання та ухвалити рішення», – написала Фріз у фейсбуці.

Читайте також:
Депутатка Безугла “торпедує” Залужного в інтересах певних політичних груп та грає на руку Росії, – InformNapalm

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна