У Києві відкрили центр психологічної терапії із залученням собак

У Києві запрацював перший центр терапії за допомогою собак InNikos. Безкоштовні сесії проходять як у груповому, так і в індивідуальному форматах.

Про це повідомляє пресслужба Royal Canin в Україні (центр відкрився за підтримки БФ Royal Canin Foundation).

Центр розташований за адресою: вул. Прирічна, 27е.

Що таке каністерапія? Це відносно новий для України напрямок психосоціальної та фізіореабілітаційної терапії, який передбачає взаємодію зі спеціально підготовленими для такої роботи собаками.

З огляду на війну та її наслідки, до каністерапії дедалі частіше звертаються військові, ветерани, внутрішньо переміщені особи та цивільні, що пережили окупацію, обстріли або стрес чи тривогу на фоні війни. Систематична взаємодія зі спеціально навченими собаками не лише підвищує рівень серотоніну та дофаміну, а й сприяє зниженню рівня кортизолу, гормону стресу та стимулює вироблення ендорфінів — природних антидепресантів.  Крім того, каністерапія сприяє боротьбі з нічними кошмарами, соціальній інтеграції, зменшенню рівня тривожності або проявів гніву, а також зменшує симптоми ПТСР.  

Київський центр каністерапії InNikos та майбутні центри, що будуть відкриті в країні за програмою благодійного фонду Royal Canin Foundation, перш за все надаватимуть підтримку та допомогу військовим, їх родинам, а також малим та дорослим українцям, які постраждали від війни.

У центрі працюють кваліфіковані психологи та кінологи зі щонайменше п’ятирічним досвідом, а собаки відповідають усім необхідним критеріям. Вони привітні до нових людей, спокійно реагують на галас та на незнайомі для них ситуації.

“І хоча в Україні терапія за допомогою собак не регламентована на законодавчому рівні, тварини Центру отримують міжнародні сертифікати, такі як IAHAIO, PADA, ASB”, – повідомили у фонді.

Фото надано: Royal Canin в Україні

Вікторія Вознюк, директорка зі зв’язків з громадськістю ТОВ “Рояль Канін Україна”, прокоментувала: “У світовій практиці каністерапія давно зарекомендувала себе як ефективний додатковий метод у комплексній терапії та демонструє дійсно вражаючі результати. Сьогодні, маючи світовий досвід, ми в Україні використовуємо цю методу  аби допомогти нашим співгромадянам, героям та їхнім родинам”.

Деталі та запис на консультацію на офіційному сайті Центрів Каністерапії — https://canistertherapy.com.ua

Читайте також:
Більше ніж терапія. Як собаки допомагають в реабілітації військових і дітей

У кінологічному центрі на Закарпатті навчатимуть собак-терапевтів

Поранена кінолог Лариса Борисенко: Наша група вижила не просто так. Душі загиблих, яких ми ще не знайшли, нас не відпустили


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна