“Тут вони хочуть зайти, як в Авдіївці”: 95-та окрема десантно-штурмова бригада в обороні села Терни. ВІДЕОРЕПОРТАЖ

Весна 2024. Лінія фронту на межі Донецької й Луганської областей. Село Терни Краматорського району – це Лиманський напрямок.

Терни перебували в окупації вісім місяців, ЗСУ звільнили село восени 2022 року. Тепер росіяни намагаються повернути населений пункт, постійно атакують та намагаються оточити наші позиції біля села.

Через систематичні обстріли й бомбардування Терни фактично знищені, але тут і досі живуть цивільні – 17 людей. Пані Лариса навіть вирощує чимале поголів’я свиней. Поросята теж хочуть дочекатися мирного часу й не чути обстрілів та “прильотів”.

Район села Терни на мапі DeepState, 15 квітня 2024

Оборону на цьому напрямку тримають воїни 95-ї житомирської десантно-штурмової бригади ЗС України. Стримувати росіян хлопцям вдається неймовірними зусиллями. Насамперед – через засилля ворожих дронів, які зруйнували всю логістику до переднього краю.

“Але до дронів ми вже звикли. І до спроб нас оточити, як в Авдіївці. Все буде добре. От би тільки людей нам трохи добавили”, – каже військовослужбовець 95 ОДШБр Ігор.

Про все це дивіться у відеорепортажі “Новинарні” з Тернів та оборонних позицій наших десантників біля села.

Відео:

Читайте і дивіться також:
“Воюємо зброєю з музею”: 67-ма бригада ЗСУ “ДУК” у боях за Іванівське і Часів Яр. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.