МОУ: Україна готує аеродроми для винищувачів F-16, пілоти вчаться

Нині триває робота з інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони як всередині України, так і в межах наших спільних з партнерами зусиль в рамках діяльності міжнародної Коаліції військово-повітряних сил.

Ці процеси відбуваються одночасно, повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк у Telegram 8 січня.

Він зазначив, що в Міноборони працюють над упровадженням до кінця 2024 року “Швидкого треку”, у межах якого проведено оцінку аеродромів для винищувачів. Наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм.

Павлюк також відзначив інтенсивну роботу всередині країни з підготовки інфраструктури, її захисту з використанням систем ППО та інших засобів.

“Зауважу, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань. І ми робимо все, аби одночасно бити ворога, захищати власні спроможності і набувати нових”, – додав перший заступник міністра оборони.

Читайте також:
Данія передасть Україні винищувачі F-16 на пів року пізніше, ніж планувалося, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна