Зеленський обговорив із главою МЗС Польщі ключові потреби ЗСУ. І не тільки

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, який 22 грудня перебуває з візитом в Україні.

Предметно обговорили подальшу взаємодію в оборонній сфері та ключові потреби Сил оборони, повідомляє Офіс президента.

Під час розмови йшлося і про те, що двосторонні відносини між Україною та Польщею “мають отримати новий імпульс, а всі проблемні питання слід вирішувати в дусі взаємної довіри та поваги”.

“Сподіваємось на відкриття нової сторінки в наших відносинах. Ми дуже сильні сусіди зі спільною історією. Ми раді вас бачити тут. Сподіваюсь, що прем’єр-міністр Польщі також знайде можливість приїхати до України за найближчої нагоди”, – наголосив Зеленський.

Президент та глава польського МЗС також порушили питання створення спільних виробництв, а також можливості закупівлі польської зброї, що показала результат на полі бою. Крім того, обговорили підготовку наступної зустрічі на рівні радників лідерів держав щодо імплементації “формули миру” та проведення Глобального саміту миру.

Серед іншого, Зеленський відзначив важливість першого візиту новопризначеного глави польської дипломатії до України та подякував за вагому підтримку з боку Польщі в протидії повномасштабному вторгненню російських військ та надання прихистку українцям, які рятувалися від бойових дій.

Читайте також:
У польському МЗС анонсували новий пакет допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.