Переважна більшість українців – проти відставки Залужного: соціологія КМІС

Майже три чверті українців – 72% – поставилися б негативно до відставки головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Такими є результати опитування, проведеного 4-10 грудня 2023 року Київським міжнародним інститутом соціології.

При цьому в те, що між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним можуть бути певні розбіжності чи тертя, вірять 43% українців.

Утім з них лише 8% вважають, що ситуація дуже серйозна, а решта 35% вважають ці непорозуміння не дуже серйозними.

Взагалі не вважають, що існує певний конфлікт, – 39%.

Ще 18% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Переважна більшість респондентів – 72% – негативно поставилися б до відставки Залужного. Лише 2% респондентів поставилися до цього позитивно. Ще 21% мають нейтральне сприйняття цього, а 5% не змогли сформулювати свою думку.

Раніше цього тижня КМІС публікував результати опитування, згідно з яким в Україні зберігається абсолютна довіра до ЗСУ – 96% (рівно стільки ж було у грудні 2022 року). Також головнокомандувачу Залужному довіряють 88% – більше, ніж президенту (63%).

У медіа існує думка про політичну конкуренцію між Зеленським і Залужним в розрізі наступних президентських виборів та про наміри Зеленського звільнити головкома. Зокрема, а атаки депутатки зі “Слуги народу” Мар’яни Безуглої на Залужного деякі спостерігачі пов’язують із вказівками офісу президента.

Читайте також:
Зеленський відреагував на чутки щодо конфлікту із Залужним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна