Зеленський відреагував на чутки щодо конфлікту із Залужним

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чутки щодо його конфлікту з головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Про це президент розповів під час пресконференції у вівторок, 19 грудня.

На запитання, чому він особисто ніяк на ці чутки “ніяк не відреагував” раніше, Зеленський зауважив:

“А для чого комусь допомагати і розвивати цю тематику? Робочі в мене стосунки з генералом Залужним. Він має відповідати за результати на полі бою, як Головком. Разом із Генштабом”.

Президент зауважив, що “є багато питань. Є багато там питань”. І згадав у цьому контексті також командувача ОСУВ “Таврія” Олександра Тарнавського, “який оперативним командуванням займався”.

“Наступ — це складне питання: щось було, чогось не було, чогось не вистачає… Нам потрібні міцні кроки і результати… кожен день на кожній посаді. Я вважаю, що бути головкомом — це честь. І бути президентом України — це честь. Нам потрібні міцні кроки і результати”, — сказав він.

Окрім цього, він наголосив, що чекає від Залужного “конкретних речей на полі бою”.

На уточнювальне запитання, чи планує він звільняти генерала Залужного з посади Головнокомандувача ЗСУ, Зеленський відповів так:

Планую працювати. Чекаю від них рішень, чекаю дуже конкретних речей на полі бою. Стратегія в нас є, вона зрозуміла. Хочу бачити деталі. Ми з вами вижити повинні!” — наголосив президент.

Читайте також: 
Генштаб запропонував додатково мобілізувати до пів мільйона українців, — Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна