Арабське ЗМІ заявило, буцімто військові ЗСУ воюють у Секторі Гази. МЗС відповіло

Україна не відправляла своїх солдатів у Сектор Гази або будь-який інший регіон світу.

На цьому в середу, 20 грудня, наголошує речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Україна не відправляла своїх солдатів у Сектор Гази або будь-який інший регіон світу. Українська армія захищає свою територію від російської агресії. Можливо, Arabiya TV говорить про громадян Ізраїлю українського або слов’янського походження, але вони не мають жодного стосунку до української держави. Ми сподіваємося на якнайшвидший мир на Близькому Сході”, – написав він твітері.

Раніше телеканал Al Arabiya TV показав відео з військовими, стверджуючи, що “українці беруть участь у лавах ізраїльської армії під час війни на Газі”.

Канал опублікував у соцмережах відео, де кілька чоловіків у військовій формі розмовляють російською. На тлі видно руйнування та чути звуки пострілів.

Чоловіки не представляються, утім Arab TV титрував їх як «українців, які воюють у рядах ізраїльської армії у Секторі Гази». Більше жодних деталей не наведено.

Вотермарка на відео співпадає з юзернеймом певного Telegram-каналу, створеного у березні, який ведеться українською мовою. У першому дописі каналу зазначається, що його ведуть колишні бійці-іноземці з Ізраїля та Італії, які начебто брали участь у боях за Україну. Канал прописаний в описі як «благодійна організація», серед публікацій — фото та відео ізраїльських військових.

Читайте також:
Україна евакуювала із Сектору Гази до Єгипту ще вісьмох своїх громадян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна