Іллі Киві виписали повістку в суд посмертно: має “з’явитися” на засіданні 27 грудня

Личаківський районний суд у Львові виписав повістку про виклик до суду колишньому проросійському нардепу, колаборанту Іллі Киві, якого ліквідували в Росії в результаті спецоперації СБУ ще 6 грудня.

Відповідна повістка з’явилася на сайті офісу генерального прокурора України.

Повістка про виклик до суду в кримінальному провадженні датована 13 грудням 2023 року, тобто була виписана через сім днів після смерті Киви. Екснардеп мав би з’явитися у суді 27 грудня.

Нагадаємо, 6 березня 2022 року Киві повідомили про підозру у державній зраді та оголосили в міжнародний розшук. 15 березня 335 депутатів Верховної Ради України проголосували за його позбавлення депутатського мандата.

Кива був обвинувачений за такими статтями ККУ:

  • ч.3 ст.109 (заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади особою, яка є представником влади),
  • ч.1 ст.111 (державна зрада),
  • ч.2 ст. 436-1 (використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинене особою, яка є представником влади),
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни) Кримінального кодексу України.

13 листопада 2023 року львівський суд визнав Киву заочно винним за всіма перерахованими пунктами, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі на 14 років з конфіскацією майна.

Як писала “Новинарня“, надвечір 6 грудня низка російських ЗМІ повідомила, що в Московській області виявили тіло Киви. Згодом українські ЗМІ з посиланням на джерела написали, що ліквідація колишнього депутата Іллі Киви є спецоперацією Служби безпеки України. Офіційно СБУ про це не повідомляла.

Головне управління розвідки Міноборони України також підтвердило ліквідацію Киви. 

Читайте також:
У мережі показали одні з останніх прижиттєвих фото Киви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна