Поліція прийшла з обшуками у “Київський метрополітен” та “Метробуд” у справі затоплення підземки

Київські поліцейські 13 грудня прийшли з обшуками до будівель “Київського метрополітену”, “Метробуду” та структурних підрозділів міської державної адміністрації.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

“Слідство планує перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації цього відрізку підземки. А також встановити відповідальних осіб, внаслідок діяння яких трапилися розгерметизація та затоплення тоннелю метрополітену”, – йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що станції метро слугували також укриттям для киян та гостей міста під час повітряної тривоги. Крім того, через аварію у метрополітені тисячі людей вимушені шукати інші способи пересування столицею.

“Водночас поліція вживає усіх можливих заходів для перерозподілу наземних транспортних шляхів, розвантаження проїзду і полегшення пересуванню киян”, – йдеться у повідомленні.

У КП “Київський метрополітен” зреагували на слідчі дії правоохоронців.

“Слідство перевіряє наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації підземки.
Київський метрополітен взаємодіє із правоохоронними органами, забезпечує їм безперешкодний доступ, надає всі необхідні наявні документи та всіляко сприяє повному й всебічному розслідуванню у встановленому законодавством порядку. Водночас закликаємо правоохоронців діяти в межах чинного законодавства”, – повідомила пресслужба столичного метро.

Читайте також:
Підтоплення тунелів столичного метро: прокуратура почала розслідування через недбалість

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна