Підтоплення тунелів столичного метро: прокуратура почала розслідування через недбалість

У зв’язку з підтопленням тунелів на Оболонсько-Теремківській лінії Київського метрополітену розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Про це 8 грудня повідомила Київська міська прокуратура.

8 грудня столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями “Либідська” та “Деміївська” Оболонсько-Теремківської лінії метро.

Попередньо, вказані обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену.

Слідчі та прокурори дослідять обставини, які призвели до розгерметизації тунелю. Також буде надано правову оцінку діям службових осіб КП “Київський метрополітен” і підрядних організацій, які споруджували перегінні тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” в поймі річки Либідь.

Як писала “Новинарня“, з 9 грудня Київський метрополітен на пів року зупинить рух між станціями “Теремки” та “Либідська” через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями. Поїзди курсуватимуть між станціями “Героїв Дніпра” та “Либідська”.

У КМДА ж пояснили, що це наслідки неякісної роботи будівельників часів президента Януковича.

Читайте також:
“Присвячена людям, які творять долю України”: у столичному метро відкрили виставку “Сталь Перемоги”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна