Австрія не готова підтримати переговори про вступ України в ЄС за нинішніх умов

Австрія не готова підтримати відкриття переговорів про членство України в ЄС у нинішніх умовах, бо вважає, що ніхто не повинен мати особливі умови вступу.

Про це заявив канцлер Австрії Карл Негаммер 11 грудня під час дискусії з депутатами перед самітом Євросоюзу, повідомляє “Європейська правда“.

Щодо розширення ЄС Негаммер пояснив, що з австрійської точки зору це є “двигуном” для реформ у відповідних країнах.

“Австрія завжди підтримувала інтеграцію західнобалканських країн до ЄС. Тепер, на знак солідарності, Україні та Молдові також слід запропонувати перспективу вступу”, – цитують Негаммера в парламенті Австрії, зазначаючи, що він висловився категорично проти “прискореної процедури” для цих двох країн.

Крім того, внутрішні реформи ЄС також необхідні, якщо Союз хоче бути “придатним” для розширення, зазначив канцлер.

В цілому, однак, Негаммер і глава МЗС Австрії Александр Шалленберг погодилися, що краще експортувати процвітання і стабільність, ніж імпортувати нестабільність, особливо в безпосередньому сусідстві.

Відповідаючи на інше запитання депутатів від ультраправої Австрійської партії свободи, Негаммер, як стверджує пресслужба австрійського парламенту, сказав, що Австрія не погодиться на переговори про вступ з Україною за нинішніх умов.

“Не повинно бути ніяких преференцій для України, особливо у порівнянні з Боснією і Герцеговиною”, – сказав австрійський канцлер.

Читайте також:
Європейці більш прихильні до вступу України в ЄС порівняно з іншими кандидатами, – опитування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна