За посередництва Катару до України повертаються ще шість викрадених росіянами дітей

До України повернуться ще шість викрадених Росією дітей. Угоди вдалося досягти завдяки посередництва Катару.

Про це пише The Guardian із посиланням на AFP.

Катарський міністр з питань міжнародного співробітництва, Лолва Алі-Хатер, сказав, що зараз Україна і РФ співпрацюють щодо повернення цих дітей. Діти возз’єднаються з родинами до новорічних свят.

“Обидві сторони повністю та добросовісно брали участь в процесі, а Катар виступив посередником”, – сказав міністр.

Хатер сказав, що посередництво Катару відбулося “у відповідь на запити Росії та України щодо визначення та вивчення потенційних сфер співпраці з метою встановлення основ довіри між двома сторонами”.

Перша інформація про повернення ще шістьох українців додому з’явилася декілька годин тому – від агентства Reuters. Журналісти посилалися на анонімні джерела, які надали дані про повернення дітей з Москви до Києва.

Це – вже друге повернення українських дітей за посередництва Катару. Перемовини щодо цього почалися ще в квітні.  У жовтні до України повернулися четверо дітей.

Читайте також:
Чотирьох українських дітей повернуть із РФ за посередництва Катару, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна