Суд взяв під варту депутата Рівненської облради, який незаконно збагатився на мільйони доларів

Суд відправив під варту депутата Рівненської обласної ради, якого викрили на володінні незаконними статками на мільйони доларів, з альтернативою застави в розмірі 192 млн гривень.

Про це в понеділок, 27 листопада, інформує Державне бюро розслідувань.

Фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП “Ліси України”.

Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Під час обшуків правоохоронці виявили, зокрема, понад 4 млн доларів готівки (у різній валюті), три елітні автомобілі, коштовності, дорогі годинники, золоті монети, злитки золота та зброю.

Як писала “Новинарня“, за даними з відкритих джерел, йдеться про Віталія Суховича. До облради він обраний від партії “Сила і честь”.

Правоохоронці провели обшуки у помешканні та на робочому місці депутата та членів його сім’ї. Вони виявили та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті. Також було знайдено три елітні автомобілі “AUDI Q8”, “MERCEDES-BENZ GLE 350E”, “BMW X5”, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Крім того, золоті монети, злитки золота, 2 пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

На сьогодні, також заблоковані рахунки, де він зберігав понад 400 тисяч євро.

За даними ДБР, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних “обранцю”.

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

Читайте також:
Понад $4 млн готівки, зливки золота та елітні автівки: депутат Рівненської облради може сісти за незаконні статки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна