Україна створила “змішані медкомісії” для обміну полоненими. Такі самі має створити й РФ

Україна сформувала «змішані медкомісії» для обміну полоненими.

Про це у п’ятницю, 24 листопада, повідомляє офіс уповноваженого з прав людини Верховної Ради України за результатами зустрічі представників влади із родинами оборонців острова Зміїний.

«Представник Уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко зауважив присутнім, що нині Україна сформувала змішані медичні комісії, які мають на меті допомогти в звільненні українських полонених. Однак для того, аби цей механізм запрацював, їх має створити і ворожа сторона», – кажуть у пресслужбі.

У відомстві також акцентували увагу на тому, що, «на жаль, діяльність українських органів і відомств у питанні повернення захисників додому наштовхується на російське небажання здійснювати повернення навіть своїх громадян».

Під час цієї зустрічі рідні захисників заявили, що «готові звертатися до будь-яких міжнародних організацій та третіх країн для того, щоб питання повернення українських захисників зрушило із місця».

У офісі омбудсмана запевнили, що «відповідна робота триває і буде тривати до повернення на Батьківщину всіх українських воїнів».

Раніше в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили про те, що в російському полоні наразі перебуває 4337 українців, із яких 3574 військових та 763 цивільних.

Читайте також:
У Києві жінка, яка вдавала працівницю МОУ, видурила 150 тисяч у родичів військовополоненого: обіцяла швидкий обмін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна