У Києві жінка, яка вдавала працівницю МОУ, видурила 150 тисяч у родичів військовополоненого: обіцяла швидкий обмін

До суду передано обвинувальний акт відносно шахрайки, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родичів військовополоненого, котрий перебуває в полоні окупантів.

Про це у вівторок, 10 жовтня, повідомила Київська міська прокуратура.

“34-річна уродженка Чернігівської області, представляючись співробітницею Міністерства оборони України, яка займається обміном військовополонених, запропонувала жінці за винагороду свою допомогу у встановленні місцезнаходження військовополоненого чоловіка. Також вона пообіцяла своє сприяння у внесенні чоловіка до списків військовополонених для обміну в найкоротший час”, – йдеться в повідомленні.

Потерпіла, будучи введеною в оману, упродовж травня-червня 2023 року шість разів передавала шахрайці гроші на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Після цього підозрювана перестала виходити з нею на зв’язок та витратила гроші на власні потреби.

Розпочато справу (і вже передано до суду) за ч. 1, 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно).

Також з’ясувалося, що жінка вже раніше притягувалася до відповідальності за крадіжку, вироком суду її засуджено до 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна (вирок суду не набрав законної сили).

Читайте також:
У Вінниці запакували шахрая, який видавав себе за СБУшника і “відмазував” чоловіків від призову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна