У Вінниці запакували шахрая, який видавав себе за СБУшника і “відмазував” чоловіків від призову

СБУ затримала шахрая, який видавав себе за співробітника Служби безпеки і пропонував за гроші «відмазувати» чоловіків від призову. Такі «послуги» він оцінював у 3 тис. дол. з одного клієнта.

Про це інформує пресцентр СБУ в середу, 5 липня.

“За цю суму зловмисник, представляючись співробітником спецслужби, вимагав від посадовця військово-медичного центру перевести одного із мобілізованих на стаціонарне лікування. Там ухилянта мали визнати обмежено придатним до військової служби. Таким чином він хотів уникнути участі у бойових діях ЗСУ”, – йдеться в пресрелізі.

Співробітники СБУ затримали шахрая «на гарячому» під час отримання ним другої частини грошей за «вирішення питання» з госпіталізацією клієнта.

За даними слідства, шахраєм виявився місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до відповідальності.

Також під час обушків за адресою його проживання виявлено 60 набоїв до автомата Калашникова. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).
Вирішується питання щодо вручення йому ще однієї підозри за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ викрила шахрайське угруповання, що видурювало гроші в охочих евакуюватися з Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.