Наводка старого КДБіста: в суді назвали нову кількість жертв і суму збитків унаслідок удару по Яворівському полігону в березні 2022-го

Унаслідок удару по Яворівському військовому полігону в березні 2022 року загинуло 64 особи (раніше повідомляли про 61 загиблого), проте десятки все ще вважаються зниклими безвісти. Одразу після обстрілу офіційно повідомляли про 35 загиблих.

Такі цифри озвучили 22 листопада під час судового засідання над підозрюваним в коригуванні вогню Олександром Косторним – 71-річним львів’янином, майором КДБ у відставці 1990 року, пише Tvoemisto.tv у четвер, 23 листопада.

Олександр Косторний

Звіт про наслідки обстрілу був підготовлений керівником Національної академії сухопутних військ генералом-лейтенантом Павлом Ткачуком.

Згідно з ним, унаслідок удару по Яворівському військовому полігону було завдано збитків на суму близько 136 млн гривень.

Своєю чергою захист Косторного заявив, що ці дані про завдані збитки є неналежними доказами та не мають відношення до кримінального провадження.

“Не бачу причинно-наслідкових зв’язків між діями мого підзахисного і подіями, про які йдеться… Я не спростовую, що цього не було, але воно не має стосунку до матеріалів нашого кримінального провадження. Моєму підзахисному не інкримінують відповідальність за людські жертви. Ці докази допустимі, але неналежні. Досудове слідство не довело, що є зв’язок. Є лише припущення”, – заявив адвокат Юрій Палєй.

Під час засідання було закінчено розгляд письмових доказів, які вилучили під час обшуків у підсудного. Серед багатьох доказів вини Косторного, наданих прокурором, відмітили і чотири мобільні телефони.

Суддя запитав підозрюваного, чи доцільно утримувати в себе чотири телефони. На що Косторний відповів: “Я взагалі не знаю, про що йдеться”.

Наступне засідання по цій справі відбудеться 13 грудня.

Як відомо, у ніч на 13 березня російські окупанти обстріляли ракетами Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині (Яворівський район). Авіаудар вчинили з акваторії Чорного та Азовського морів. Літаки підняли в Саратові. Загалом окупанти випустили більше 30 ракет. Спрацювала українська система протиповітряної оборони, частину ракет ЗСУ збили в повітрі, однак частина долетіли до цілі.

Читайте також:
Удар по Яворівському полігону росіяни завдали з-за меж України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна