В Україні вже працює майже 11 тисяч “Пунктів незламності”

Станом на 20 листопада в Україні діють 10 945 “Пунктів незламності”. Ще 2356  – створені та готові до відкриття.

Про це у понеділок повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Сьогодні в регіонах триває активна робота з підготовки до зими і одним із важливих питань такої підготовки є забезпечення безперебійної роботи Пунктів незламності в осінньо-зимовий період. Враховуючи можливі загрози, громади мають бути готові до реагування на довготривалі виклики”, – заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на на засіданні Координаційного штабу.

Серед першочергових завдань на засіданні Координаційного штабу було названо:

  • якнайшвидше переведення в режим діючих 2 356 “Пунктів незламності”;
  • забезпечення пунктів генераторами та додатковими засобами опалення;
  • забезпечення підключення “Пунктів незламності” до фіксованого інтернет доступу;
  • створення достатніх запасів паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів;
  • завершення оновлення даних про розташування “Пунктів незламності” та їх комплектації для відображення інформації в застосунку “Дія”.
Від кінця жовтня у “Дії” стала доступна карта “Пунктів незламності”. По ній можна знайти дорогу до найближчого пункту та перевірити наявність послуг у ньому.
Під час пошуку “Пункту незламності” важливо обрати область, де знаходиться користувач і завантажити мапу. Це забезпечить доступність до інформації та мапи навіть в умовах блекаутів, відсутності світла або інтернету. Також у додатку можна встановити фільтр і знайти локацію з необхідними опціями — пандус, інтернет, мобільний зв’язок, генератор тощо. На мапі з’являться лише ті пункти, де ці опції доступні.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна