Торгове судно “Паллада”, яке йшло з Одеси, через шторм розкололося біля турецького берега

Внаслідок шторму біля турецького чорноморського порту Зонгулдак (на схід від Стамбула) розколовся на дві частини суховантаж “Паллада”. Екіпаж судна, яке викинуло на берег, успішно евакуювали.

Про це в неділю, 19 листопада, повідомляє турецьке інформагентство “Анадолу“.

“Суховантаж під панамським прапором, який стояв на якорі в порту Ереглі, розколовся на дві частини через шторм. Частина корабля, яку принесло до берега [в сусідній Зонгулдак], вдарилася об бетонні стіни порту та пошкодила амфітеатр на березі”, – пише агенція, поширюючи фото й відео.

Зазначається, що рятувальники евакуювали 13 іноземних громадян, які перебували на кораблі, і розмістили їх в Ереглі. Екіпаж почувається добре.

За даними сервісу Marinetraffic, суховантаж Pallada (прапор – Камерун, порт приписки – Джурджулешти, Молдова) ішов до Ереглі з Одеси.

Розбиту частину корабля, навколо якої рятувальні служби вживали заходів безпеки, через деякий час винесло на берег.

Центр міста Зонгулдак через шторм знеструмлено, вулиці та проспекти затоплені, дерева повалені.

Читайте також:
Єменські хусити захопили судно у Червоному морі, на борту є українці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна