За місяць РФ збудувала понад 100 км нових фортифікацій на чорноморському узбережжі Криму та Херсонщини

Протягом лютого-березня 2024 року росіяни побудували понад 100 км інженерно-фортифікаційних споруд на території тимчасово окупованих Криму та Херсонщини з боку чорноморського узбережжя.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань у понеділок, 15 квітня.

Журналісти з’ясували, що лінія берегової оборони починається від селища Миколаївка Сімферопольського району і проходить узбережжям Чорного моря до міста Яни Капу неподалік від адмінмежі АР Крим та Херсонської області.

Далі нові укріплення росіян простягаються узбережжям на північ, а найбільша їх концентрація — по периметру мису Тарханкут. На західному узбережжі Криму свої ІФС окупанти розмістили на територіях заповідників і природних парків, археологічних памʼяток і туристичних обʼєктів, а також серед житлової забудови, пишуть журналісти.

Зокрема, супутникові знімки вказують на те, що поблизу селища Сєверного (кримськотатарська назва — Nemse Çağaltay, тобто Чагалтай Німецький) Чорноморського району військові рф облаштували укріплення берегової оборони на руїнах античного поселення.

Фортифікації окупантів з’явилися й на чорноморському узбережжі окупованої частини Херсонської області. Зокрема, довкола селищ Олександрівка, Олексіївка, Приморське та Озерне.

Читайте також:
Негода в Криму: у Євпаторії море змило окопи, які росіяни нарили на пляжі. У Балаклаві шторм “вкрав” бар з узбережжя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна