Єменські хусити захопили судно у Червоному морі, на борту є українці

Єменські хусити, яких підтримує Іран, захопили в Червоному морі торгове судно Galaxy Leader з інтернаціональним екіпажем. Армія оборони Ізраїлю заявляє, що викрадення корабля є “дуже серйозним інцидентом глобального масштабу”.

Про це пише видання The Times of Israel.

У повідомленні ЦАХАЛ йдеться, що судно йшло з Туреччини до Індії з міжнародним цивільним екіпажем.

За даними арабських ЗМІ, на борту судна перебувають 52 члени екіпажу.

Судно Galaxy Leader зареєстроване на британську компанію, однак її частина належить ізраїльському магнату Аврааму Унгару. На момент захоплення судно знаходилось в оренді японської компанії.

На подію відреагував офіс прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. У заяві зазначено, що британське судно, яке експлуатується японською компанією, було “захоплене за примхою Ірану повстанцями-хуситами”. На борту судна перебували 25 членів екіпажу з України, Болгарії, Філіппін і Мексики, але ізраїльтян на судні не було.

Речник пов’язаного з Іраном військового угруповання “Хуті” Ях’я Сареа заявив, що угруповання нібито цілиться на всі кораблі, які належать або експлуатуються ізраїльськими компаніями чи несуть ізраїльський прапор.

Читайте також:
Тисячі автоматів та 23 ракети: ВМС Франції затримали судно зі зброєю для хуситів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна