Заступник гендиректора лікарні на Буковині вимагав від пораненого воїна $500 за встановлення інвалідності – його затримали

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику генерального директора обласної лікарні швидкої медичної допомоги – голові військово-лікарської комісії за фактом одержання неправомірної вигоди.

Про це 17 листопада інформує Офіс генерального прокурора.

Підозрюваний вимагав хабар від військовослужбовця ЗСУ, який після поранення у зоні бойових дій звернувся до нього, щоб отримати консультацію про необхідний для встановлення інвалідності перелік документів.

Медик погодився допомогти, однак визначив суму грошової “винагороди” – 500 доларів. За ці кошти він обіцяв забезпечити позитивне рішення МСЕК, а також допомогти із всіма необхідними довідками і процедурами.

Затримали посадовця у порядку ст.208 КПК України під час отримання хабаря. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонено від посади.

Читайте також:
Фіктивна інвалідність, перетин кордону на човнах, і не тільки: ліквідовано ще 5 схем для “ухилянтів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна