Данія передала ВМСУ унікальні морські дрони SeaBat

Данія передала Військово-Морським Силам ЗСУ автономні гідрографічні комплекси в межах SeaBat T51, які зокрема дозволяють виявляти підводні об’єкти.

Про це повідомляє інформагентство “АрміяInform”.

Безпілотники обладнані багатопроменевим ехолотом, призначеним для зйомки рельєфу дна з метою ситуаційної обізнаності підводного простору.

“Головне завдання багатопроменевого ехолота — збирати точні дані про морське дно та морське середовище. Потім їх можна обробити та використовувати для створення та оновлення морських карт та планшетів для підтримки безпечної навігації у районі. Отримана батиметрична інформація дозволяє знати глибини дна з щільністю через кожен сантиметр.

Відповідно, ми можемо знати наявні підводні перешкоди, вибрати правильні місця стоянки наших плавзасобів, варіанти проходу, маршрути переходів суден”, – розповів начальник гідрографічної служби ВМС ЗС України, капітан 1-го рангу Роман Гончаренко.

Багатопроменевий ехолот дає змогу отримати інформацію від 1024 променів. Завдяки цьому військові моряки отримують деталізований рельєф дна.

Довідка

Багатопроменевий ехолот SeaBat T51-R — створений на основі відомого SeaBat T50, але з чотирикратною роздільною здатністю. SeaBat T51-R є революційним багатопроменевим ехолотом. Його неперевершена технологія 800 кГц дозволяє проводити зйомку з найвищим рівнем деталізації, зберігаючи при цьому дивовижну ефективність зйомки з широкою смугою охоплення.

Автономне управління сонаром зі штучним інтелектом спеціально створено для SeaBat T51 — це унікальна інновація SeaBat забезпечує надійні дані та роботу гідролокатора без допомоги рук, що дозволяє підвищити ефективність зйомки при меншому навантаженні на оператора.

Ехолот надає безпрецедентну інформацію про топографію морського дна і у такий спосіб виводить отримання батиметричних даних на абсолютно новий рівень.

Читайте також:
Rheinmetall передадуть ЗСУ авіадесантні тактичні машини Caracal

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна