Rheinmetall передадуть ЗСУ авіадесантні тактичні машини Caracal

Німецька компанія Rheinmetall планує передати Збройним силам України авіадесантні тактичні машини Caracal.

Про це компанія повідомила у середу, 15 листопада.

Планується, що Україна отримає п’ять таких транспортних засобів наприкінці цього або на початку 2024 року. Ймовірніше за все, в Україні їх будуть використовувати Сили спеціальних операцій або підрозділи спеціального призначення Головного управління розвідки.

Варто зауважити, що Україна стане першою країною, яка буде використовувати такі авто.

Caracal є тактичною авіадесантною машиною на базі цивільного позашляховика Mercedes-Benz G-Сlass. При цьому конструкція транспорту дозволяє транспортувати їх як у внутрішніх вантажних відсіках, так і на зовнішніх підвісах гелікоптерів CH-47F Chinook та CH-53K King Stallion.

Також на Caracal можна установити встановлювати та комбінувати різноманітне озброєння, починаючи від кулеметів, закінчуючи протитанковими ракетними комплексами.

Вперше авто були представлені на виставці озброєнь DSEI у 2023 році в Лондоні. А розробляли її Rheinmetall, Mercedes-Benz та Armed Car Systems. Підприємство вже отримало замовлення від Німеччини та Нідерландів на 3 058 машин з підтримкою життєвого циклу на понад 20 років.

Основні характеристики Caracal:

  • довжина – 4,7 метра;
  • ширина – 1,8 метра;
  • висота – 1,85 метра;
  • вага – 4 900 кг;
  • вантажність – 2 000 кг;
  • потужність двигуна – 249 к.с.

Читайте також:
У Rheinmetall замовили близько 100 тисяч боєприпасів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна