“Російський порт – це війна”: мешканці Абхазії виступають проти базування ВМФ, – грузинські ЗМІ

Місцеві мешканці Абхазії виступають проти постійного базування військово-морського флоту РФ у Очамчирському районі.

Про це повідомляють грузинські ЗМІ, публікуючи фото листівок з текстами “російський порт – це війна”, “Абхазія – не місце для військових кораблів Росії”.

Про підписану з Росією угоду щодо базування військових кораблів Чорноморського флоту РФ у Абхазії на початку жовтня заявив так званий голова окупованого регіону Аслан Бжанія. Проти створення нової російської військової бази виступили опозиційні грузинські депутати, а також періодично з’являлися повідомлення про протест місцевого населення, яке боїться, що порт Абхазії стане законною військовою ціллю для України.

Як писала “Новинарня“,  Росія перемістила частину своїх кораблів з тимчасово окупованого Криму до Новоросійська. Однак там розташований невеликий порт, який не зможе розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ. Тому Москва вирішила використати для цього окуповану територію Грузії.

Читайте також:
РФ хоче розмістити базу ВМФ в окупованій Абхазії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна