РФ виведе частину флоту з Криму до окупованої Абхазії, – ГУР

Країна-агресорка Росія перемістила частину своїх кораблів з тимчасово окупованого Криму до Новоросійська. Однак там розташований невеликий порт, який не зможе розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ. Тому Москва вирішила використати для цього окуповану територію Грузії.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в  інтерв’ю “Апостроф TV”.

“Тривають активні роботи в місті Очамчире, це Абхазія ― росіяни там провели днопоглиблювані роботи, десь зробили реконструкцію портової інфраструктури, щоб забезпечити там базування військових кораблів. Але це, знову ж таки, буде невелике місце”, – повідомив він.

Скібіцький зауважив, що панічні настрої серед росіян є, особливо після ураження цілей і втрати особового складу ВМС РФ.

“У них є розуміння, що війна прийшла на територію Криму. Наша задача – повністю звільнити окупований Крим. Ми від неї не відступимось. Для цього необхідно знищити окупаційне угруповання, яке там знаходиться”, – наголосив він.

Та додав, що першочерговими цілями для України залишаються кораблі-ракетоносії, оскільки “для того, щоб нейтралізувати активність РФ, необхідно першочергово знищувати саме бойові кораблі”.

Про бажання Росії розмістити свою військово-морську базу на узбережжі Чорного моря в окупованій нею Абхазії “Новинарняінформувала ще на початку жовтня.

Тоді “президент” невизнаної “республіки Абхазія” Аслан Бжанія після зустрічі з Володимиром Путіним повідомив про підписання угоди щодо створення в Очамчирському районі Абхазії пункту постійного базування військово-морського флоту РФ.

Читайте також:
Росія встановила загородження біля Севастопольської бухти, щоб захистити кораблі від українських дронів: з’явився супутниковий знімок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна