Росія встановила загородження біля Севастопольської бухти, щоб захистити кораблі від українських дронів: з’явився супутниковий знімок

З’явився супутниковий знімок, на якому видно, що росіяни встановили загородження на вході в Севастопольську бухту, де розташована головна база Чорноморського флоту РФ.

Його виклав OSINT-аналітик Брейді Ефрик у соцмережі Х (колишній Twitter). Знімок зроблений 13 жовтня.

За його словами, таким чином окупанти хочуть захистити свої кораблі від атак дронів.

“Ось нещодавній огляд загороджень, які Росія встановила на вході в Севастопольську бухту в Криму, щоб протистояти українським морським дронам”, — написав військовий аналітик.

Що передувало

20 вересня 2023 року ЗСУ завдали успішного удару по командному пункту Чорноморського флоту окупантів біля Верхньосадового поблизу тимчасово окупованого Севастополя.
Як розповів речник ГУР Андрій Юсов, на цьому етапі метою заходів є послаблення агресора, оскільки Крим досі використовується РФ як певний логістичний хаб, зокрема для перекидання на інші ділянки фронту сил і засобів.
“Для того, щоб цей логістичний хаб зруйнувати, застосовуються і реалізуються певні операції і на морі, і на суші, і в повітрі. Далі буде”, – зазначив Юсов.
Згодом з’явилися перші супутникові знімки після удару, на яких видно, що пошкоджено щонайменше одну будівлю, частина якої була знищена. Згідно Мапи військових об’єктів “Радіо Свобода”, там розміщено 744-й центр звʼязку командування ЧФ РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна