Росія фальсифікує історію для посилення антизахідних настроїв населення, — британська розвідка

Кремль усе частіше використовує історію як зброю, щоб посилити антизахідні настрої серед росіян та залякати західних сусідів РФ.

Про це йдеться у звіті Міноборони Великої Британії від 11 листопада.

У звіті зазначається, що Державне архівне агентство Росії видало збірку документів “Про історичну єдність росіян і українців”. Вона починається статтею президента РФ Володимира Путіна на цю тему, опубліковану в липні 2021 року, а одразу після йде його звернення щодо ситуації в Україні, виголошене 21 лютого 2022 року, перед повномасштабним вторгненням.

У книзі представлені 242 документи від 11 до 20 століття, які використовуються для виправдання нинішньої політики Кремля та підтвердження тверджень про те, що іноземна диверсія перетворила Україну на “антиросію”. Документи супроводжуються пояснювальними коментарями Путіна.

Окрім цього, минулого тижня експрезидент Росії Дмітрій Медведєв написав статтю про історію російсько-польських відносин. Він звинуватив Польщу в проведенні агресивної ревізіоністської “русофобської” політики, попередивши, що це може призвести до знищення польської державності, і погрожуючи, що Росія та Білорусь у разі потреби зможуть дати адекватну військову відповідь.

Як підсумоють британські аналітики, “російське керівництво посилює використання історії як зброї з метою впровадження антизахідності у свідомість населення Росії та залякування його безпосередніх західних сусідів”.

Читайте також:
Росія не може забезпечити комфортний побут своїм військовим на фронті через дефіцит мотивованих командирів, — британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.