“Заховане за елеватором, пора “бавовнить” : у порт Маріуполя зайшло судно з РФ, – Андрющенко

У морський порт тимчасово окупованого Маріуполя зайшло російське судно.

Про це повідомив радник міського голови міста Петро Андрющенко 30 жовтня.

“Пришвартоване за елеватором, відверто заховане від “сторонніх очей”. Факт його заходу та швартовки вдалось встановити виключно через системний моніторинг”, – написав він.

За його словами, посилене патрулювання акваторії порту російською авіацією було пов’язане саме із заходом судна цього класу.

“Клас судна встановити за поточних умов неможливо, як і проконтролювати вивантаження/завантаження”, – додав радник мера.

Андрющенко також повідомив, що в порту Маріуполя продовжується перевантаження судна РМ3 (річка-море), що зайшло в порт напередодні. Ще два судна класу річка-море та криголам пришвартувалися давно та стоять без руху.

“Наша гіпотеза, що захід балекра мав тестову мету цілком підтверджується. Це може означати початок повноцінного вантажного судоплавства в Маріуполь. Пора бавовнить. Без жартів”, – зазначив він.

Читайте також:
Росія будує нову залізничну гілку до Маріуполя, щоб скоротити час поставок на фронт, – британська розвідка

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна