Росія будує нову залізничну гілку до Маріуполя, щоб скоротити час поставок на фронт, – британська розвідка

Росія будує нову залізничну гілку до тимчасово окупованого Маріуполя, аби скоротити час поставок для своїх військових на Запорізькому напрямку фронту.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки в соцмережі Х (колишній Twitter).

Як повідомляється, залізнична логістика залишається життєво важливим компонентом у підтримці вторгнення РФ в Україну. Росія використовує свої залізничні мережі для переміщення боєприпасів, бронетехніки, палива та особового складу в Україну.

Залізнична мережа на окупованих територіях України залишається в основному життєздатною, але вразливою до спорадичних атак української артилерії, ракет та диверсій. Як наголошується у зведенні розвідки, у попередніх конфліктах виснаження залізничного транспорту вимагало цілеспрямованої, тривалої та повторюваної атаки повітряних та/або наземних сил.

Тому Росія майже напевно продовжує підтримувати та вдосконалювати свої залізничні лінії сполучення в Україні та будує нову залізничну гілку до Маріуполя, що скоротить час у дорозі для поставок на Запорізькому напрямку фронту.

Втім, за даними розвідки, нова залізнична гілка входить до умовного діапазону українських високоточних ударних систем дальньої дії.

Для завершення цього проєкту Росія використовує цивільних підрядників і обладнання, ймовірно, розраховуючи, що це ускладнить зусилля з ураження цілей та збереже можливості військових залізничних військ для виконання термінових завдань в інших місцях.

Читайте також:
Росія буде змушена припинити блокувати український експорт: британська розвідка назвала причину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна