Росія буде змушена припинити блокувати український експорт: британська розвідка назвала причину

Росія може припинити блокувати український експорт Чорним морем через ризик втратити Чорноморський флот.

Про це йдеться у звіті Міноборони Британії від 14 жовтня в соцмережі Х (колишній Twitter).

Як повідомляється, після серії ударів у серпні та вересні 2023 року Чорноморський флот РФ подвоїв свою оборону та перебазував свої кораблі та підводні човни, зокрема ракетоносії, із Севастополя до Новоросійська.

Крім того, останнім часом Росія змушена захищатися від надводних дронів, атак безпілотників та ракетних ударів України. При цьому Чорноморський флот продовжує запускати ракети по Україні зі східної частини Чорного моря.

Втім, як наголошують у британській розвідці, ризик подальших військових втрат і “жахливих політичних наслідківЦ відвертої атаки російськими військово-морськими силами на торгове судноплавство, швидше за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні.

Читайте також:
Україна відкриє новий наземний залізничний коридор для експорту зерна, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна