Україна відкриє новий наземний залізничний коридор для експорту зерна, – Кулеба

Україна найближчим часом планує відкрити ще один наземний залізничний коридор для експорту українського зерна.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Ми зараз відкрили альтернативний “зерновий коридор”, тестуємо його. Також ми відкриємо ще один наземний залізничний коридор. Тобто те, що ми продовжуємо збільшувати пропускну спроможність всіх коридорів разом взятих – це абсолютна реальність”, – сказав очільник МЗС.

На питання про актуальність Чорноморської зернової ініціативи, Кулеба відповів: “Надія вмирає останньою, скажу так. Чорноморська зернова ініціатива помирає останньою. Але очевидно, що все одно треба працювати над альтернативними рішеннями, і саме над ними ми доволі успішно працюємо”.

Міністр зазначив, що Україна налаштована на вирішення ситуації з експортом українського зерна, оскільки “зернова війна” не потрібна ні Києву, ні Варшаві.

“Історія, майбутнє і безпека просто не залишає нам іншого вибору, як вийти з цієї кризи. Не ми цю кризу створили, і ми абсолютно налаштовані на її припинення. Емоції вирують. До 15 жовтня, до дня виборів у Польщі, температура ще може підніматися. Але ми налаштовані на конструктив. Ми працюємо з Європейською комісією. Ми передали Польщі чіткі сигнали про нашу налаштованість на конструктивне вирішення цієї ситуації. Нам ця зернова війна не потрібна і Польщі теж”, – наголосив він.

За його словами, на прикладі відносин із Болгарією та Румунією Україна продемонструвала, що “невирішуваних проблем немає”.

“Нагадаю, що на початку кризи навесні цього року було п’ять країн, які запроваджували обмеження. Тепер Болгарія і Румунія знайшли рішення, а інші три країни не знайшли. Причина того, чому не знайшли, очевидно, не тому, що рішень немає. Є якісь інші причини, чому ці рішення не знаходяться”, – додав глава МЗС.

Та запевнив, що зернову проблему можна вирішити, “було б бажання її вирішувати”. А в України воно є.

Читайте також:
У підсумковій декларації G20 закликала виконувати “зернову угоду” і не згадала, що війну проти України веде РФ. В МЗС розчаровані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна