Суд продовжив Коломойському запобіжний захід

Шевченківський райсуд столиці продовжив ще на два місяці бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3,8 млрд грн застави.

Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю, 27 жовтня.

Як передає “Суспільне”, адвокати просили замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Захисник бізнесмента Олександр Лисак говорив, що у Коломойського у СІЗО погіршився стан здоровʼя.

Як і суддя Інна Міхєєва три дні тому, суддя Мєлєшак також зобов’язала керівництво ізолятора тимчасового тримання, де Коломойський відбуває арешт, організувати йому повне медичне обстеження.

Відтак, термін арешту продовжено до 2 грудня 2023 року включно.

Читайте також:
Суд залишив Коломойського під вартою, попри бажання ексміністра культури і ведучих “1+1” взяти його на поруки

Передісторія

Олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей. За даними слідства СБУ, протягом 2013-2020 років Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

2 вересня в Буковелі Коломойському оголосили про підозру у відмиванні понад пів мільярда гривень.

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень “Приватбанку”.

15 вересня олігарх отримав нову підозру  за трьома статтями. За даними СБУ, в період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього він створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером, зазначили в СБУ.

Нагадаємо, 1 лютого 2023 року стало відомо, що силовики проводять обшук у будинку Коломойського в Буковелі.

Тоді йшлося про те, що Служба безпеки України викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Укртатнафта”. Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

Близько півночі з 15 на 16 вересня Шевченківський районний суд Києва збільшив розмір застави олігарху Ігорю Коломойському до 3 млрд 891 млн гривень – замість майже 510 млн гривень, як було призначено раніше.

Читайте також:
Антикорупційний суд відмовив в арешті активів Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна