США завдали ударів по об’єктах Ірану в Сирії у відповідь на атаки на американські військові бази

Сполучені Штати завдали ударів по двох іранських об’єктах на сході Сирії у відповідь на серію атак на американські військові бази в Іраку та Сирії.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін 26 жовтня.

Завдати високоточних ударів наказав президент США Джо Байден.

“Ці високоточні удари з метою самооборони є відповіддю на серію невдалих атак на американські бази в Іраку і Сирії з боку підтримуваних Іраном груп бойовиків, що розпочалися 17 жовтня.

Сполучені Штати не прагнуть конфлікту і не мають ані наміру, ані бажання брати участь у подальших бойових діях, але ці підтримувані Іраном напади на американські сили є неприйнятними і повинні припинитися”, – наголосив Остін.

За словами міністра, “Іран хоче приховати свою участь і заперечувати свою роль у цих нападах на американські сили”.

“Ми їм не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США триватимуть, ми без вагань вживатимемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу”, – заявив Остін.

Читайте також:
Армія Ізраїлю вночі здійснила танковий рейд на територію Гази


Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна