Україна не використовуватиме західну зброю для атак на материкову частину Росії. Для цього скористається іншою зброєю, — Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що темпи деокупації “докорінно зміняться”, коли із Заходу прибудуть винищувачі F-16 для посилення української ППО. Водночас він запевнив, що зброю, яку постачає Захід, не використовуватимуть для здійснення атак на материкову частину Росії.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю виданню Kyodo News.

Він вкотре наголосив, що Україна уклала неофіційну угоду про невикористання західної зброї по материковій Росії. Втім, Данілов попередив, що об’єкти навколо Москви можуть стати мішенями для зброї вітчизняного виробництва.

Окрім цього, секретар РНБО запевнив, що міжнародна увага та підтримка України не ослабнуть на тлі ескалації ситуації між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС.

“Зі Сполученими Штатами та Європою не зменшилася комунікація. Співпраця триває, і ми отримуємо допомогу щодня”, — підкреслив він.

Читайте також:
Данілов назвав подію, яка “докорінно змінить” темпи деокупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна