Цього ще не спостерігали: вночі на Півдні рашисти використали нову складну тактику обстрілів

У ніч на 21 жовтня окупанти використали нову тактику обстрілів — “тактику дуже мішаних атак”.

Про це заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Ворог відповідає дуже активно, основний його акцент перенесений у повітря. Це активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом з КАБами. Зокрема цієї ночі була застосована складна тактика дуже мішаних атак — практично одночасно спрямовувались тактична авіація і керовані авіабомби по прифронтових територіях і крилаті ракети типу Х-59 по територіях другого ешелону наших прифронтових територій, наприклад Криворіжжя і Миколаївщина. Застосовувалися і ударні безпілотники. Фактично все було одночасно”, — сказала вона.

За словами Гуменюк, така тактика спрямована на виснаження систем протиповітряної оборони й максимальне досягнення результату. Вона застосовується ворогом вперше.

“Фактично одночасного пуску керованих аввіабомб і крилатих ракет ми ще не спостерігали. Це однозначно намагання ворогом завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки вони знають, що працювати по КАБах ми не будемо”, — наголосила вона.

Читайте також:
Росіяни повторно обстріляли Кривий Ріг з ракет і БпЛА: влучили в промисловий об’єкт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна