У Вінниці заборонять виконання російськомовних пісень

Під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради розглянули та схвалили питання заборони публічного використання російськомовного культурного продукту на території громади.

Проєкт рішення вже підготували до наступної сесії міськради, повідомив у четвер, 12 жовтня, мер Вінниці Сергій Моргунов.

«Російська мова асоціюється з агресором, і ми вважаємо за краще, щоб російськомовні пісні не знаходились в активному використанні у Вінниці», – написав міський голова.

Нагадаємо, наприкінці вересня на сайті місцевих петицій вінничанка зареєструвала звернення, у якому просила заборонити російські пісні у Вінниці, так, як це зробили у Києві, Хмельницькому та інших містах України. Станом на 12 жовтня зібрано 373 підписи з 350 необхідних.

Читайте також:
У Вінниці зупинятимуть громадський транспорт під час хвилини мовчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.