Уряд виплатив 97,5 млн грн допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Кабінет Міністрів виплатив понад 97 млн грн державної допомоги постраждалим від підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Станом на 5 жовтня таку фінансову підтримку отримали постраждалі мешканці Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму більш ніж 97,5 мільйона гривень. Таким чином, держдопомогу вже виплачено 18 482 жителям Херсонщини та 1035 – Миколаївщини”, – йдеться в повідомленні.

Виплати стосуються одноразової матеріальної допомоги у розмірі 5 тис. грн від держави особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС.

У міністерстві зазначають, що заяви на цю грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно. Її можуть отримати люди, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення. Включно з тими, хто після 6 червня поточного року виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території лівобережжя на підконтрольну Україні територію.

Раніше повідомлялось, що 200 населених пунктів, у яких проживає 1,4 млн осіб, визнано такими, які постраждали від повені внаслідок підриву Каховської ГЕС, і мають право на отримання компенсації.

Читайте також:
“Каховське водосховище необхідно відновити. Питання лише, в якому вигляді”. Інженер Ігор Стрелець – про наслідки підриву дамби для екології та енергетики України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна