У Києві стартувала зустріч міністрів закордонних справ ЄС. Уперше в історії – не на території блоку

У Києві розпочалася зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу. Таке засідання вперше відбувається не на території блоку.

Про це написав у твітері голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

“Ми скликаємо історичну зустріч міністрів закордонних справ ЄС тут, в Україні, країні-кандидаті та майбутньому члені ЄС”, − зазначив він.

“Ми тут, щоб висловити нашу солідарність і підтримку українському народу”, − додав він.

Як випливає з графіку коментарів для преси, що є у розпорядженні “Європейської правди”, майже всі міністри прибули до Києва для цієї зустрічі особисто.

Так, на рівні глав МЗС будуть представлені Іспанія, Бельгія, Данія, Кіпр, Ірландія, Литва, Греція, Італія, Люксембург, Нідерланди, Словаччина, Мальта, Естонія, Болгарія, Австрія, Румунія, Фінляндія, Хорватія, Німеччина, Португалія, Словенія, Франція, Чехія, Швеція.

Польща буде представлена заступником міністра Войцехом Гервелем, Латвія – держсекретарем Андрісом Пелльсом, Угорщина – заступником держсекретаря Жолтом Бунфордом.

“Я поклав на стіл кілька пропозицій, які міністри продовжать обговорювати, а також в рамках підготовки зустрічі, яка відбудеться в Києві в найближчі тижні”, – повідомив Боррель.

Нагадаємо, Боррель перебуває з візитом в Україні. Вчора він зустрівся зі президентом Володимиром Зеленським і міністром оборони Рустемом Умєровим. Дипломат заявив, що Євросоюз підтримуватиме Україну незалежно від перебігу війни. За його словами, ЄС надав Україні військової підтримки на 25 млрд євро, а загальна допомога (військова, цивільна та гуманітарна) становить 85 млрд євро.

Читайте також:
Невипадково в цей день: Боррель несподівано приїхав в Одесу й записав відео в соборі, зруйнованому російською ракетою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна