Невипадково в цей день: Боррель несподівано приїхав в Одесу й записав відео в соборі, зруйнованому російською ракетою

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у п’ятницю, 30 вересня, неанонсовано приїхав в Одесу.

Про це він повідомив у Twitter.

Боррель також записав відео зі Спасо-Преображенського собору, який зазнав значних руйнувань внаслідок ракетного удару РФ по Одесі 23 липня.

“Одеса – прекрасне історичне місто. Воно повинно бути в заголовках новин завдяки своїй яскравій культурі та духу. Натомість воно зʼявляється в новинах як часта мішень путінської війни”, – наголосив глава дипломатії ЄС.

Він також зазначив, що Євросоюз підтримує стабілізацію обʼєктів, які постраждали від варварського руйнування Росією.

“Минув рік із часу незаконної анексії Росією Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Україна має повне право захищатися від російської агресії та відновити повний контроль над своєю територією”, – підкреслив Боррель.

Він також укотре наголосив, що Європейський Союз “буде з Україною стільки, скільки буде потрібно”.

Раніше влада держави-агресора затвердила 30 вересня як “день возз’єднання нових регіонів (тобто окупованих нині територій України – “Н”) з Росією”.

Заступник голови ради безпеки й колишній президент РФ Дмитро Медведєв у цей день опублікував у своєму телеграм-каналі повідомлення, в якому заявив, що “спеціальна військова операція триватиме до повного знищення нацистського київського режиму та звільнення від ворога споконвічних російських територій”.

Після цього, за словами Медведєва, “нових регіонів у складі Росії буде більше”.

Читайте також:
Голова Євроради Шарль Мішель у День Європи приїхав в Одесу й наголосив на важливості розблокування портів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.