Хорватія проведе конференцію з розмінування територій України

Хорватія заявила про намір допомогти Україні з гуманітарним розмінуванням. З цією метою у Загребі відбудеться міжнародна донорська конференція з розмінування наших територій. 

Про це повідомив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман перед початком виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Києві 2 жовтня, передає “Укрінформ”.

“Менш ніж за два дні Хорватія разом з Україною прийматиме у Загребі міжнародну донорську конференцію з розмінування в Україні. Ми сподіваємося привернути увагу світової спільноти до цього важливого питання, яке Хорватія, як і Європейський Союз, розглядає як умову для відновлення України”, –  наголосив він.

Радман підкреслив, що громадяни Хорватії “дуже добре розуміють, через що проходить Україна – тому що ми мали подібний досвід агресії у 1990-х роках”.

“Саме тому ми можемо надати і надаємо допомогу в багатьох сферах – від розмінування та відновлення до розслідування воєнних злочинів”, – зауважив міністр.

Разом з тим, глава МЗС Хорватії наголосив на важливості проведення Ради ЄС у Києві. За його словами, цей захід є “сигналом того, наскільки ми єдині в нашій підтримці України”.

“Сьогодні ми обговоримо, як ми можемо посилити наші зобов’язання щодо безпеки України відповідно до потреб України. Звичайно, Хорватія вітає і підтримує всі ці зусилля”, – сказав Радман.

Читайте також:
Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.