Пожежа на нафтопроводі на Прикарпатті: двоє дітей у критичному стані, стороннього втручання в трубу не виявили

Двоє хлопчиків віком 8 та 11 років із села Стримба Надвірнянського району, які отримали опіки через порив нафтопроводу й пожежу, перебувають в Івано-Франківській обласній дитячій лікарні. Їхній стан — вкрай важкий, у дітей — 80-85% опіків тіла.

Про це в коментарі “Суспільному” 1 жовтня повідомив головний лікар медзакладу Тарас Мельник.

“Вони — в тяжкому опіковому шоку. Наразі виводимо дітей з нього. Діти перебувають на штучній вентиляції легенів. 30 вересня та 1 жовтня медики прооперували пацієнтів. 85% глибокого опіку в меншої дитини, в іншої — 80%. До того ж важкий опік дихальних шляхів. Одних інфузійних розчинів на добу йде 8 літрів. Діти всім забезпечені на 100%”, — розповів Тарас Мельник.

За даними національного телемарафону, розглядається переведення дітей на лікування у Львів або за кордон.

Передісторія

30 вересня близько 17-ї години стався порив нафтопроводу в районі села Стримба Надвірнянського району Івано-Франківської області, внаслідок чого розлилися нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 кв. м. Зайнялася пожежа, вогонь перекинувся на приватний будинок. Пожежу загасили.

Травмувалися загалом дев’ять людей, п’ятеро з них госпіталізовані. Двоє дітей — у критичному стані з численними опіками тіла перебувають в обласній дитячій клінічній лікарні. Також двох дорослих транспортували в обласну клінічну лікарню. Один пацієнт залишається на лікуванні у Надвірнянській центральній районній лікарні. Ще чотирьом людям надали необхідну медичну допомогу на місці.

Концентрація нафтопродуктів у річці Стримба майже 26 разів перевищує гігієнічні нормативи.

За попередньою інформацією, стороннього втручання у нафтопровід не виявили, повідомили в поліції області.

Читайте також:
Росіяни вдарили “шахедами” по нафтопереробному заводу в Кременчуці: зайнялася пожежа, без жертв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна