Міський голова Херсона в полоні РФ: Червоний Хрест підтвердив

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва.

Про це в коментарі “Суспільному” повідомив син Колихаєва Святослав.

За його словами, статус офіційно підтвердили 13 вересня 2023 року.

“Я зв’язався з Червоним Хрестом і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених і він знаходиться на території РФ. Де саме та про стан його здоров’я не зазначили. Також оновився його статус в особистому кабінеті координаційного штабу”, — розповів він.

Контекст

Ігор Колихаєв  у 2019 році став народним депутатом України, увійшов до групи “За майбутнє”. У 2022 році його обрали міським головою Херсона.

Під час російської окупації в 2022 році Колихаєв тривалий час залишався в Херсоні в умовах окупації російськими військами. 6 березня 2022 року його нагородили орденом Мужності.

Про його викрадення росіянами пресслужба Херсонської міської ради повідомила  28 червня 2022 року. До цього часу його місцезнаходження було невідоме.

Читайте також:
Поліцейський Прокудін, погоджений на голову Херсонської ОВА, був людиною Авакова та мера Колихаєва, який тепер у росіян, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.