Поліцейський Прокудін, погоджений на голову Херсонської ОВА, був людиною Авакова та мера Колихаєва, який тепер у росіян, – ЗМІ

Олександр Прокудін, якого Кабінет Міністрів погодив на посаду голови Херсонської ОВА, є колишнім поліцейським, він входив до “пулу Авакова” та залежав від підприємця Ігоря Колихаєва.

Про це 7 лютого повідомляє місцеве інтернет-видання “Мост”.

“Олександр Прокудін все життя працював у поліції. Довгий час у відділі кадрів, потім був заступником начальника Головного управління НП.
За час роботи він увійшов до так званого “аваковського” пулу. Був відданий особисто тодішньому міністру, за що отримав посаду головного поліцейського Херсонщини. Прокудін до 2021 року очолював Головне управління національної поліції у Херсонській області”, – пише “Мост”.

Видання вказує, що на цій посаді він декілька разів був відсторонений, повертався і знову їздив у “відрядження”.

“У тодішнього голови ОДА Сергія Козиря не було довіри до Прокудіна, адже він був повністю залежним від Ігоря Колихаєва.
У жовтні 2021 року, після відсторонення Прокудіна, він не віддавав ключі від кабінету, і довелося ламати двері”, – зазначає “Мост”.

На агітаційних плакатах Колихаєва Прокудін був позначений як член його команди “Нам тут жити”.

Як відомо, підприємець Ігор Колихаєв у 2019 році став народним депутатом України, увійшов до групи “За майбутнє”. У 2022 році його обрали міським головою Херсона.
Під час російської окупації в 2022 році Колихаєв тривалий час продовжував виконувати обов’язки мера вже при росіянах. Згодом його нібито викрали й усунули з мерії, утримували в ув’язненні. Після втечі росіян із Херсона місце перебування Колихаєва невідоме.

Нагадаємо, Ярослав Янушевич був відставлений із посади голови Херсонської ОВА через шість місяців роботи.

Читайте також:
Екскурсія містом-привидом. Як звільнений Херсон виживає під обстрілами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна