Війська РФ утримують у херсонській “Ізоляції” приблизно 70 осіб, зокрема Колихаєва

Російські окупаційні війська влаштували катівню у Херсоні та утримують там приблизно 70 жителів міста.

Про це в ефірі каналу “Еспресо” 16 серпня розповів заступник голови Херсонської районної ради Станіслав Трошин.

“Зараз надходить різна інформація із цієї будівлі. Там утримуються 60–70 херсонців. Усього з 24 лютого зникло більше ніж 560 осіб, близько 60 із них знаходяться у цьому дитячому розподільнику, як його називала радянська влада. Там багато людей. Там міський голова Херсона Ігор Колихаєв. Про це є прямі свідчення людей, які виходили звідти”, – розповів він.

За словами Трошина, у цьому приміщенні у поганих умовах утримують колишніх військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО/ООС, українських активістів.

“Із людей постійно намагаються вибити якісь свідчення. Люди, які виходять звідти після знущань, – як правило, з переламаними ребрами, руками, ногами. Це мініаналог “Ізоляції” у Донецьку. У ХХІ сторіччі це важко уявити собі”, – додав він.

Колихаєв залишався в Херсоні в умовах окупації російськими військами. 6 березня його нагородили орденом Мужності. 28 червня окупанти схопили Колихаєва, повідомила його радниця.

Читайте також:
Окупанти викрали міського голову Херсона Ігоря Колихаєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна