Росія може використати для ракетних атак із Чорного моря невипробуваний корабель “Циклон”, – Гуменюк

Попри стабільну ситуацію в Чорному морі, сьогодні спостерігається досить нетипове за останній час розгортання корабельного угрупування ворога. 20 кораблів та катерів виведено в акваторію Чорного моря  – це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і кораблі та катери прикордонної служби.  Серед них – один ракетоносій “Циклон”, який може використати ворог, попри те, що він неперевірений у бойовому сенсі.

Про це під час брифінгу в “Медіацентрі Україна – Укрінформ” повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

“Це той самий “Циклон”, який вони презентували як новинку, але не пройшов він випробувань, офіційних заключень про його боєздатність немає. Тим не менше, ми не можемо нехтувати тим, що він є ракетоносієм, передбачено тактико-технічними характеристиками спорядження його вісьмома “Калібрами”. І розуміючи стан, в якому зараз перебуває ворог, можемо припустити, що вони здатні застосовувати неперевірений запас і неперевірений корабель в бойовому сенсі. Тому нехтувати цим не можна, але панікувати не слід”, – пояснила речниця.

Гуменюк також зазначила, що ворог максимально намагається залишити пункти базування та маневрувати на відкритому просторі, оскільки досить суттєво непокоїться через можливість ураження в замкнутому просторі.

Читайте також:
Росіяни вперше вивели на бойове чергування новий ракетний корабель “Циклон”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна