Зеленський зідзвонився з фон дер Ляєн після рішення ЄС щодо імпорту українського зерна

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідеркою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн після оголошеного рішення ЄС щодо скасування ембарго на імпорт українського зерна після 15 вересня.

Про це глава держави повідомив у соцмережі Х (Twitter) у п’ятницю ввечері.

Зеленський наголосив, що всі попередні обмеження Єврокомісії щодо експорту української сільськогосподарської продукції знято.

“Я подякував Урсулі фон дер Ляєн за те, що вона дотримала свого слова та дотримувалася правил єдиного ринку. Це приклад співпраці України та ЄС у справжній єдності та довірі. Європа виграє завжди, коли правила працюють, а договори виконуються”, – зауважив український лідер.

Зеленський підкреслив важливість дотримання європейської єдності на двосторонньому рівні.

“Щоб сусіди в час війни Україну підтримали. А якщо їхні рішення порушуватимуть право ЄС, Україна буде цивілізовано відповідати”, – резюмував президент.

Нагадаємо, 15 вересня Єврокомісія зняла обмеження на імпорт українського зерна. Однак Київ має запровадити заходи контролю за експортом.

Водночас Польща заявила, що продовжить дію ембарго на українську агропродукцію, попри рішення ЄС.

Перед цим

Як писала “Новинарня“, раніше Угорщина заявила, що домовилася з Румунією, Словаччиною та Болгарією про розширення національних заборон на імпорт українського зерна, якщо Євросоюз не продовжить заборону, що закінчується 15 вересня.

14 вересня парламент Болгарії скасував заборону на імпорт української агропродукції

Своєю чергою Володимир Зеленський під час саміту “Україна – Балкани” в Афінах наприкінці серпня заявив, що 15 вересня очікує від Єврокомісія зняття всіх обмежень на експорт української аграрної продукції до країн Євросоюзу.

Читайте також:
Єврокомісія заборонила імпорт деяких агротоварів з України після тиску п’яти держав ЄС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна